Bedemand
Nils-Peter Holm

Nils-Peter Holm arbejdede som bedemand i Munkebo, Langeskov, Ullerslev og på hele Fyn

Nils-Peter Holm valgte i 2018 at trække sig tilbage og nyde sit otium med afslapning, foredrag underholdning. Nedenfor kan du læse mere om hans rejse fra før- under- og efter tiden som bedemand, samt om hans anden store passion – foredrag.

Holm Begravelser A/S var – før firmaet opstod – også kendt som Kerteminde-Munkebo begravelsesforretning. Nils-Peter Holm overtog begravelsesforretningen i 1995, og han havde ved overtagelsen en meget alsidig baggrund som bedemand. Nils-Peter arbejdede en årrække som falckredder, tog sygeplejeuddannelsen, hvorefter han i 2 år arbejdede med pleje og behandling af cancerpatienter på Odense Universitetshospitals kræftafdeling.

Efterfølgende blev det til 10 års arbejde inden for ældreområdet, de sidste 8 år som plejehjemsleder i Kerteminde. Arbejdet med vores ældre medborgere, og de mange dødsfald jeg oplevede igennem årene, gav ham en livserfaring der gjorde, at det faldt ham naturligt at overtage begravelsesforretningen, da muligheden bød sig.

Om Nils-Peters arbejde som bedemand på Fyn

Igennem årene i begravelsesforretningen har videreudviklede Nils-Peter sine kundskaber og samlede en bred vifte af redskaber i arbejdet med at hjælpe, støtte og være den praktiske person, samt have overblikket og fingerspids-fornemmelsen i den verden og de opgaver, der omgiver et dødsfald.

Begravelsesforretning blev drevet – og bliver stadig drevet – efter målsætningen:

“Din sikkerhed for et personligt engagement samt en værdig og stilfuld afsked”.

Nils-Peters primære fokus lå på, at alle der benyttede ham som bedemand, skulle have tæt og personlig hjælp igennem hele perioden fra dødsfaldet af deres kære, og indtil bisættelsen / begravelsen var vel overstået. Han hjalp derfor også gerne med alle de mange praktiske opgaver, som der skal tages hånd om og stilling til, i en i forvejen svær tid. Det var også en naturlig del af Nils-Peters service overfor kunderne, at han naturligvis hjalp med, at de efterladte fik de forskellige tilskud, som de er berettiget til.

”Foredrag” ved siden af arbejdet som bedemand

Ved siden af sit arbejde som bedemand, blev der også fundet tid til at holde foredrag og fortælle om livet og generelle tanker omkring arbejdet som bedemand. Siden Nils-Peters pensionering i 2018, er tiden derfor også blevet dedikeret til netop foredrag og skrivearbejde. Du kan se mere om foredragene på hans hjemmeside: Se www.livsglæde.dk.

Kontakt Nils-Peter Holm om foredrag

Du kan kontakte Nils-Peter på hans hjemmeside www.livsglæde.dk hvis du har spørgsmål til hans foredrag eller andre og hvis du har andre generelle spørgsmål. Du er naturligvis også meget velkommen til at skrive en mail til ham på mailadressen som du også finder på hans hjemmeside.

Støtte i sorgen