Foredrag Bog: "Det sidste"

Foredrag

billeder/Nils-Peter.png

"Jeg elsker den brogede verden" er titlen på det foredrag/underholdning bedemand Nils-Peter Holm har glædet mange mennesker med gennem årene. Det er en livsglad og levende fortælling om hans spændende liv og mange oplevelser .

Journalisten Jan Witzel skrev forud for DR2´s udsendelse: livets gang i Lidenlund, om Kerteminde og dens indbyggere: " Kerteminde kan ikke være trist at bo i. For når man spørger Kerteminderne, hvem der er byens sjove mand, så siger de: det er Nils-Peter Holm, vores bedemand."

Nils-Peter Holm, der er sønderjyde, har stille og roligt charmeret sig ind på de indfødte og motionerer jævnligt deres lattermuskler. I 13 år har han optrådt på den legendariske scene i Skipperkroen til den årlige havnefest, og mange gange er der blevet fortalt historier, anekdoter, vittigheder og sunget en sang til bryllupper, runde dage eller anden festligholdelse.

Såvidt ordene fra anden side. Jeg selv kan fortælle, at i sammenhænge som klubber, foreninger, konferencer, ved sognearrangementer o.s.v har jeg med mit foredrag og med udgangspunkt i mit eget spændende liv fortalt om originaler på min vej, min livsbekræftende oplevelser som sygeplejerske på kræftafdelingen, som plejehjemsleder i Kerteminde gennem 8 år, og de sidste 15 år som byens bedemand. Det er med et indhold, der spænder fra dyb alvor til herlig latter – for de to ting, humor og alvor, følges ad gennem livet.

I 2010 har jeg gjort alvor af en gammel drøm og lavet et forum, hvor vi hylder livsglæden med bl.a. foredrag udflugter og lignende. Se hjemmesiden www.livsglæde.dk og tilmed dig nyhedsbrevet. Så for du direkte besked når vi har nye arrangementer på vej!

For mere information, pris og aftale kan du kontakte mig på tlf. 4037 1881 eller sende en e-mail til: info@holmbegravelser.dk

Ny bog: "Det sidste"

billeder/holm-med-bog_200.jpg

Det sidste nye bedemand Nils-Peter Holm har beskæftiget sig med, er at skrive en bog om det sidste her i livet – tanker, refleksioner – krydret med smukke naturbilleder og billeder fra "det sidste": de sidste døgn man er her endnu – de dage, hvor andre må tage over og afslutte vort livskredsløb og få sagt det sidste farvel.

I bogen vil Nils-Peter Holm også skrive om sorgen, om egne tanker for "det sidste" – bogen vil derudover indeholde de smukke salmer og gode digte vi har at øse af når vi står med tomme hænder og skal få sagt farvel. Ikke mindst vil bogen indeholde en række afsnit, skrevet af forskellige kulturpersonligheder Nils-Peter Holm sætter pris på.

Se bogens hjemmeside www.detsidste.dk

Vores opgaver

vores-opgaver.jpg

Formidling af kontakter

Kontakt til præst, kirkegård, kirkegårdskontor for at fastlægge højtideligheden.

Nødvendige papirer

Udfærdigelse af alle nødvendige papirer i forbindelse med dødsfaldet. Kan dåbs og vielsesattest fremskaffes er det en fordel.

Dødsannoncer

Vi hjælper med udformning af dødsannoncer og indrykker efter aftale i de relevante medier.

Kiste og ilægning

Vi sørger for alt det fornødne med levering af kiste til dødsstedet, iklædning og ilægning (evt. sammen med de pårørende) samt kørsel til kapel. Skal afdøde iklædes eget tøj, vil det være en fordel at medbringe det til samtalen.

Udsyngning

Ofte arrangerer vi en lille, smuk andagt, en såkaldt udsyngning. Vi samles om afdødes kiste, åben eller lukket, og vi forestår at der synges et par salmer og beder fadervor sammen med jer.

Selve begravelsen

Vi kan sørge for blomsterkørsel, vi er behjælpelige med at bestille evt. trykte salmer, bestille mindesammenkomst og traktement. Vi kan også sørge for at viderebringe en taksigelse til de fremmødte samt invitere til efterfølgende sammenkomst.

Relevante attester

Selvfølgelig sørger vi også for alle relevante attester bliver fremsendt, at der søges begravelseshjælp, kontakter fagforening, sygesikring Danmark mv. for evt. tilskud til begravelsen.

Første vejledning om boets behandling

Vi kan give en førstehånds vejledning omkring skifteret samt boets behandling i overgangsperioden. Ved den første samtale vil vi dog helst ikke fylde de efterladte med alt for mange faktuelle økonomiske og juridiske oplysninger, i den smertelige situation det er at stå med tabet af en af sine kære.